A HP nyomtatópatronok ápolási és karbantartási tippjei


A HP nyomtatókazetták nem olcsók. Valójában ezek a legtöbb irodában és otthon a legdrágább fogyóeszközök közé tartoznak. A jó hír az, hogy számos kipróbált és bevált módszer létezik, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatja ki a nyomtatópatronokból. 

Az ápolás és karbantartás tökéletes egyensúlyával megelőzheti a nyomtatópatronokkal kapcsolatos kisebb-nagyobb problémákat. 

A HP nyomtatópatronok gondozása telepítés előtt 

Egyszerűnek tűnhet egy nyomtatópatron beszerelése. Elvégre csak be kell helyeznie a tintasugaras nyomtató kijelölt helyére. A nyomtatópatron beszerelése előtt azonban még mindig számos szabványos irányelvet kell követnie. 

A HP nyomtatókazetták nem olcsók.

Telepítés előtt gondosan ellenőrizze a kazettát, hogy nincs-e rajta sérülés. Ellenőrizze, hogy a kazetta műanyag kihúzófüle vagy a klipsz megfelelően rögzítve van-e. Előfordulhat, hogy először ki kell vennie a műanyag szalagot, amely a klipszet és a szellőzőnyílást takarja.

A tinta alapozásához rázza fel jól a patront. Megpróbálhatja a patront többször óvatosan megütögetni egy kemény felületen. Ellenőrizze a patron arany érintkezőchipjét, amelyet gyakran az oldalán talál. Ez az elektromos alkatrész lehetővé teszi, hogy a nyomtatóeszköz adatokat gyűjtsön a tinta aktuális szintjéről. 

Ha véletlenül hozzáér, vagy karcolásokat, szennyeződéseket vagy port észlel rajta, törölje le az arany kontaktcsipet egy szöszmentes ruhával. 

A nyomtatópatronok gondozása a telepítés során 

A különböző HP nyomtatókazetták különböző telepítési eljárásokat követnek. Gondoskodjon arról, hogy a nyomtató használati útmutatóját olvassa el. Ha nem áll rendelkezésre kézikönyv, akkor az interneten kereshet egy PDF-verziót. Megnézhet egy YouTube-videót is a patron telepítéséről. Mindössze annyit kell tennie, hogy rákeres a nyomtatója modelljének használatával. 

A nyomtatókazettának könnyen be kell illeszkednie. Soha ne erőltesse, mert megsérülhet az érintkezési pont, vagy akár ki is mozdíthatja a nyomtató egy másik, ugyancsak drága fogyóeszközét, a nyomtatófejet. 

Ne felejtse el kikapcsolni a nyomtatót a HP nyomtatópatronok beszerelése vagy eltávolítása előtt. Kapcsolja ki a nyomtatót a bekapcsológomb segítségével. Ezáltal a nyomtató visszatérhet eredeti helyzetébe, ahol védve lesz a kiszáradástól. 

Tippek a nyomtatópatronok tárolásához

Sokan gyakran elkövetik azt a hibát, hogy nem vásárolnak nyomtatópatronokat nagy tételben, még akkor sem, ha rendszeresen nyomtatnak. Azt nem tudják, hogy többet spórolhatnak a csere tintaköltségeken, ha multipacket vásárolnak.

Ha azonban van néhány extra patronja, fontos, hogy megfelelően tárolja őket. Az alábbiakban néhány szabványos útmutatót talál a nyomtatópatronok tárolására és védelmére vonatkozóan:

  • A részben használt patron fúvókáját fedje le polietilénnel, hogy légmentes teret képezzen. Szükség esetén ragasszon ragasztószalagot a fedél köré.
  • A nyomtatókazettákat soha ne tárolja hosszú ideig. Győződjön meg róla, hogy ismeri a lejárati dátumot, amely gyakran megtalálható a címkén vagy a termék online leírásában. 
  • A HP nyomtatópatronokat sötét helyen tárolja. Soha ne hagyja őket extrém hidegnek vagy melegnek kitéve, és ne tárolja őket forró járműben. 

Bejegyzések ugyanabból a kategóriából: