A Legjobb Útmutató Autója Fényszóróihoz


Manapság a halogén fényszórók még mindig elterjedtek az autókban, de a technológia fejlődésével a LED, a LASER és a HID is népszerű lehetőség az autó fényszórói számára.

Mielőtt azonban autója jelenlegi fényszóróinak cseréjét vagy javítását tervezné, számos dolgot érdemes tudnia. Ezek a következők: 

A projektor fényszórói pontosan azt csinálják, ahogy az hangzik. Visszatükrözés helyett kibocsátják a fényt.

Igazítás

Lehetséges, hogy ezzel sokan nincsenek tisztában. A fényszórók úgy vannak megtervezve, hogy használhatóak legyenek mind a bal, mind a jobb oldalon haladó országokban. A bal oldali sáv forgalmi területeinek fényszórói valójában tompított fényszórókkal rendelkeznek, amelyek balra süllyednek. A fényt alapvetően balra vagy lefelé torzítva osztják el, hogy a járművezetőknek az előtte lévő jelzéseket és utakat mutassák anélkül, hogy elvakítanák a szembe forgalmat. Ez fordítva is igaz azokban az országokban, ahol az autók a jobb oldalon haladnak, a fény nagy részével lefelé irányítva. Ez azt is jelenti, hogy Írországban nem vásárolhat fényszórókat, ha Franciaországban tervez vezetést, hacsak nem szeretné kalibrálni autójának fényszóróit az autópályán.

Terhelés Beállítása Vagy Automatikus Szintezés 

A teherautó-beállítást hatékonyan használják teherautókban, amiazt jelenti, hogy a fényszórók beállítják magukat, és a fénysugarat lefelé süllyeszkednek, hogy ne vakítsák meg az úton haladó többi sofőrt, amikor az autók a súlyingadozásoktól függően alacsonyabbak vagy magasabbak lesznek, vagy amikor az autó lassul vagy gyorsul. 

Olvassa el a következő cikket is: Szerezzen be egy minőségi autó jégeső elleni védőburkolatot

Ezt nem lehet másképp megkerülni. Szükséges befektetni egy minőségi jégesőálló burkolatba, ha az Ön otthonának nincs garázsa. Különösen igaz ez, ha jégesőre hajlamos területen él.

SAE és ECE

Az ECE és a SAE alapvetően szabályozó bélyegzők. Akik nem tudják, az ECE azt jelenti, hogy a lámpákat európai országokban és néhány iparosított országban Európán kívül is használhatják. A SAE pedig az Egyesült Államokban használt bélyegző. A fő különbségek tisztán a megengedett fény- és vakítási intenzitáson alapulnak. Például nagyobb vakítás engedélyezett az Egyesült Államokban.

Fényáram Egységek

Ez a fénykibocsátás standard mérése.

Olvassa el a következő cikket is: Fontos hegymászó tippek hegyikerékpárral való tekeréskor

A hegyikerékpárral töltött időd nagy részét hegymászással töltöd. A hegyre való felfelé tekerés hosszabb időt vesz igénybe, mint a lefelé való ereszkedés.

Vetítő és Reflektor Fényszórók

A fényvisszaverő fényszórók olyanok, amilyennek hangzanak. A tényleges fény alapvetően az autó fényszórójá házának közepén található izzóból származik, és visszaverődik a ház oldalain. Lehetővé teszi a kis izzók által kibocsátott fény szétterülését az autó előtt az úton. A projektor fényszórói pontosan azt csinálják, ahogy az hangzik. Visszatükrözés helyett kibocsátják a fényt. Ez a fajta ház különféle izzókat igényel a ház elhelyezéséhez. A projektor fényszórói lehetővé teszik a fénysugarak kedvezőbb szabályozását, amint azokat a házból kibocsájtják. Nem szabad összetéveszteni a projektor fényszóróit a HID fényszórókkal

Míg a HID-k egyfajta projektorházban vannak, nem minden projektor fényszóróházában használnak HID izzókat. Ezért látja, hogy a projektor fényszórói olyan izzókkal vannak ellátva, mint a H1 és a H7. 

Vannak más dolgok is, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor az autó fényszóróiról van szó. Ha nem biztos bizonyos dolgokban a fényszórók frissítésekor vagy cseréjekor, akkor a legjobb lenne szakemberekkel vagy olyan emberekkel konzultálni, akik jobban ismerik a fényszórókat. Ezzel biztos lehet abban, hogy a megfelelőt használja az autójához, és nem fog semmiféle kellemetlenséget tapasztalni útközben.

Bejegyzések ugyanabból a kategóriából: