A motorkerékpár kabátok különböző kategóriái


A motoros dzsekik ikonikusak, köszönhetően a sajátos hangulatuknak és vonzerejüknek. Ha azonban azt gondolja, hogy csak egyféle motoros dzseki létezik, akkor érdemes újra elgondolkodnia.

Az alábbiakban a kabátok négy fő kategóriáját mutatjuk be a tapasztalt és az új motorosok számára:

Dual Sport vagy kaland kabátok

Ahogy a kettős sportolás vagy kalandtúra világa folyamatosan növekszik, úgy nőnek a kifejezetten erre a célra készült különböző felszerelések is. Az ADV dzsekiknek alkalmazkodniuk kell a különböző vezetési helyzetekhez, amelyekkel az ADV-túra során találkozhatsz. 

Az ADV dzsekiknek alkalmazkodniuk kell a különböző vezetési helyzetekhez, amelyekkel az ADV-túra során találkozhatsz. Ezek a kabátok gyakran rendkívül tartós, légáteresztő vagy vízálló textíliából készülnek.

Ezek a kabátok gyakran rendkívül tartós, légáteresztő vagy vízálló textíliából készülnek. A páncélzatot többnyire tartalmazzák, vagy legalábbis opcióként. Sok szellőzőnyílást és általában szigetelt bélést is találsz, hogy bármilyen hőmérsékletre felkészülhess.

Az ADV dzsekik általában számos zsebbel rendelkeznek, amelyekbe több szükséges dolgot és kütyüt lehet pakolni a hosszabb utakra. A kabát szabása a derék alá ér, hogy álló vagy függőleges helyzetben is a legjobb fedést biztosítsa, ami mindkét ADV kerékpározás során gyakori helyzet. Ezek a kabátok magas gallérral is rendelkeznek a nyak teljes lefedettsége érdekében.

Cruiser kabátok

A mai motoros kabátok klasszikus stílusai, amelyek már a motorozás szinonimái, a cruiser kabátok kategóriájába tartoznak. A bőr a legnépszerűbb anyag, amelyet a cruiser dzsekik készítéséhez használnak. 

Napjainkban azonban a pamut és a szintetikus textíliák is kezdenek elterjedni. A kényelem és a divat a két legnagyobb hajtóerő a cruiser dzsekik esetében. Az illeszkedés gyakran a lazább oldalra esik, hogy több helyet biztosítson a kényelemnek. 

Általában kevés vagy egyáltalán nincs páncélzat, bár manapság egyre több ajánlatot is tartalmaznak ezek a motorkerékpáros kabátok, köszönhetően a páncéltechnológia javulásának és kevésbé tolakodó minőségének.

Verseny kabátok 

A motorkerékpár-versenyzubbonyokat nagy kopásállóságú anyagokból kell készíteni, mivel a nagy sebességgel történő kiállás veszélye miatt. A kabát fő vázát általában vastag marhabőrből készítik, annak kiváló kopásállósága miatt.

Ezután szintetikus sztreccs panelek kerülnek a fő helyekre, hogy biztosítsák a lovas mobilitását. A külső TPU csúszkák és a belső páncélzat szintén gyakoriak, hogy védelmet nyújtsanak a nagy sebességű csúszások és ütközések ellen. Ezeken a kabátokon minimális vagy egyáltalán nincsenek zsebek. 

A versenymotoros dzsekik nagyon szoros illeszkedéssel rendelkeznek, hogy aerodinamikusabbá tegyék őket. Az előre ívelt ujjak illeszkedhetnek a motoros felhajtott üléspozíciójához, hogy segítsenek csökkenteni a motoros fáradtságát. A kabát alsó szegélye gyakran tartalmaz egy cipzárat, amellyel a versenynadrághoz rögzíthető, hogy a kabát ne csússzon fel, amikor csúszás történik. 

Utcai vagy sport dzsekik

A sportdzsekik általában a versenydzsekik lazább vagy lazább változatának tekinthetők, némileg több funkcióval. Ezeknek a kabátoknak a szabása majdnem ugyanaz, hogy megfeleljen a sportmotorozás közbeni testhelyzetnek, bár a szabás valamivel lazább és lazább. A versenymotoros dzsekikkel ellentétben az utcai dzsekik gyakran textilből készülnek. Vannak bőrből készült változatok és a kettő kombinációi is. 

Bejegyzések ugyanabból a kategóriából: