Autótetős Állványok: Tudj Meg Többet


Tetőcsomagtartók

Tetőcsomagtartók alatt az autó tetejére illesztett rudakat értjük, amellyel nagy tárgyakat lehet szállítani, például bicikliket vagy létrákat többek között. Sokban megkönnyíthetik az életünket mindennapii helyzetekben. Általuk szállíthatunk autónkon fontos tárgyakat a jármű tetején anélkül, hogy az utasok elől vennénk el a helet a belső térben. Ez a cikk megmutat néhány extra tudnivalót, amennyiben vásárláson gondolkodik, hogy garantáltan az ideális terméket válassza.

Tetőcsomagtartók

Az Autótetős Állványok Részei

Az állvány legfontosabb része az also tartórésze. Ezek a legdrágább részei és az egészét el kell bírniuk annak, amit a tetőre raksz. Ezért is kell ezeket a tető legerősebb részére erősíteni. Fontos figyelembe venni, hogy a az also tartórészek általában lezárhatóak, így rendkívül nehéz lehet a tetőállvány eltávolítása. Ne feledje, hogy egyes állványokhoz külön lehet kapni lezárót és kulcsokat.

Tetőcsomagtartók

A járműspecifikus illesztő szett elengedhetetlen a tartórészek telepítéséhez. Ezeket általában a gyártó úgy tervezi, hogy egy bizonyos járműhöz legyenek jók vagy több hasonló járműhöz. A legtöbbször csipeszekből vagy fogókból áll, amelyek a tartót a tető pontos vonalához illesztik, az alsó párnák pedig megerősítik a tetőt és megelőzik a kárt bennük. Ezek a gumi alapok (az alsó párnák) a tető és a tartó között vannak.

A keresztrudak is elengedhetetlen komponensek

Ezek azok a rudak, amelyek kiteszik a tető szélességét. Ezekhez lehet hozzácsatolni az állványokat. Jelentős szerepet játszanak a teher elbírásában, attól függetlenlül, hogy mit raksz a tetőre.

Fontos észben tartan, hogy néhány gyártó integrált keresztrudat kínűl a tetőállványokhoz. Ilyen esetekben kifejezetten ehhez gyártott illesztő szettre less szükséged. Ezeknek nagy előnyük, hogy könnyű úlet telepíteni és nagyon tartósak. Fontos viszont, hogy esetenként csak néhány járműhöz jók. Néhány jármű lehet, hogy rendelkezik a legalapvetőbb feltételekkel az állványhoz és nem igényel pontosan illeszkedő részeket. Mások pedig csakis pontosan illesztett keresztrúd opciókkal rendelkeznek.

Hogyan Válaszd Ki Az Ideális Állványt

Nem minden tetőállvány fog illeszkedni a kocsidhoz. Négy fő típusa van ezeknek. Az illeszkedési fajtájuk alapján különböztetjük meg őket, hiszen általánosságban különböző autókhoz más-más módszerekkel illeszthetőek.
Vannak olyan tetőállványok, amelyek olyan járművere illeszthetőek, amelyek tetősinekkel rendelkeznek. Ezek a sinek általában a tető elejétől a végéig futnak. Általban kombi autókon vannak, gyárilag. Emelt tetősineknek hívjuk őket, hiszen kicsit fel vannak emelve a tetőhöz képest, így egy jól látható rés van a tető és a sinek között.

Ezen kívül léteznek olyan tetősinek, amelyek kifejezett, fix pontokkal rendelkező kocsikhoz lettek kialakítva. A fix pont nem más, mint egy kijelölt pont az autó tetején, ahová a tetőállványt lehet illeszteni. Ezekből négy darab van és általában műanyag fedelük van.

Végül vannak olyan tetőállványok is, amelyekhez nem szükségesek sinek vagy fix pontok sem. Amennyiben ilyen autódd van, akkor ‘ajtófélfás’ tetőállványra less szükséged. Mint ahogy a nevükből is kiderül, ezen tetőállványok ajtófélfával kapcsolódnak az autóhoz.

Hasonló bejegyzések: