Az ingyenes DNS tárhely alapjai


Nagyon fontos, hogy megbízható és kiváló minőségű szolgáltatót válasszunk az ingyenes DNS-hostingre, ha éppen weboldalunk bővítésén vagy új weboldal építésén dolgozunk. Egy jó DNS tárhelyszolgáltató szinte a legjobb barátunk lehet ebben a helyzetben. Az megbízható DNS-hosting szolgáltatás segítségével garantálhatjuk a jobb megbízhatóságot, redundanciát, sebességet és biztonságot.

Honlap-tulajdonosként vagy -kezelőként az egyik legrosszabb rémálma, hogy az emberek meglátogatják a honlapját, és csak azt veszik észre, hogy az nem működik. Sajnos az egyre növekvő számú elosztott szolgáltatásmegtagadási vagy DDoS-támadások miatt, amelyek során a webes szolgáltatásokat rengeteg kérés árasztja el, mindig fennáll a veszélye annak, hogy webhelye összeomlik a nagy terhelés alatt, akár tetszik Önnek, akár nem. 

A DNS segítségével könnyebb lesz megjegyezni olyan kifejezéseket és szavakat, mint például a Google és a Netflix, mint egy hosszú számsor helyett.

Éppen ezért fontos, hogy kiváló minőségű DNS-hostingszolgáltatót válasszon, hogy biztosítsa webhelye redundanciáját. Ettől eltekintve, ha DDoS-támadás, konfigurációs hiba vagy infrastruktúra meghibásodás történik, soha nem lesz elég, ha csak egy dedikált DNS-kiszolgálóval rendelkezik. Több DNS-szolgáltatóra van szüksége különböző hálózatokon, hogy garantálja a DNS rendelkezésre állását és csökkentse a DNS-leállás lehetőségét. 

Ma már számos lehetőség és csomag közül választhat DNS-hostingot. Sok DNS-hostingszolgáltató felszámolhat díjat a szolgáltatásaikért. A jó hír azonban az, hogy vannak nagyszerű ingyenes DNS-hostingszolgáltatók is. 

Mielőtt azonban megismerkedne ezekkel a DNS-hostingszolgáltatókkal, amelyek ingyenesen kínálják szolgáltatásaikat, van néhány alapvető információ, amelyet először tudnia kell, mielőtt kiválasztja a következő DNS-hostot. 

Mi a DNS?

A DNS vagy domainnévrendszer az ember által olvasható információkat, beleértve a webhelyet, a domainnevet és más típusú internetes erőforrásokat, IP-címekre vagy címzési protokollokra fordítja, amelyeket a számítógépek az online információk megtalálására és navigálására használnak. 

A DNS segítségével könnyebb lesz megjegyezni olyan kifejezéseket és szavakat, mint például a Google és a Netflix, mint egy hosszú számsor helyett. Lehet, hogy bonyolultnak hangzik, de ha jobban megnézi, a DNS-lekérdezések alapjai nagyon egyszerűek és egyértelműek. 

Bejegyzések ugyanabból a kategóriából: