Ezek az okostelefonok legfontosabb funkciói


Az utolsó felmérések szerint világszerte több, mint három milliárd okostelefon van forgalomban, vagyis a bolygó lakosságának közel a fele használ ilyen készüléket. Az iparág az elmúlt évek során óriási fejlődésen ment keresztül. Annak köszönhetően, hogy az internet gyorsabb és szinte mindenhol elérhető lett, ezen készülékek funkciói is bővültek, felhasználási lehetőségeik nagyobbak lettek.

Ma, amikor egy felhasználó okostelefont választ, számos lehetősége van, emellett a bőség zavarával is küzd. Egyrészt, a telefon ma már divatos kellék is, ezért sokak számára fontos a megfelelő, hozzáillő telefontokok kiválasztása, másrészt pedig a telefont használhatjuk a kommunikáció mellett pénzügyek intézésére, videózásra, természetesen kikapcsolódásra és zenelejátszóként is remekül szolgál egy bluetooth kapcsolattal rendelkező külső eszköz segítségével.

Telefon ma már divatos kellék is, ezért sokak számára fontos a megfelelő, hozzáillő telefontokok kiválasztása.

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a funkciókat, amelyeket a felhasználók megfontolnak és összehasonlítanak, amikor arról döntenek, milyen telefont vásároljanak. A lenti nem egy fontossági sorrend, hiszen a prioritásokat te magad döntöd el, attól függően, hogy mi lesz a telefonod elsődleges felhasználási rendeltetése. Úgyhogy, a telefontokok és egyéb kellékek mellett az alábbiakat érdemes figyelembe venned.

Képernyő mérete, felbontása

A képernyő érdekes evolúción ment keresztül. Az első mobilok még leginkább egy féltéglára hasonlítottak, majd egy ideig az volt a cél, hogy a telefon minél kisebb legyen és a zsebünkben is elférjen. Aztán, az okostelefonok megjelenésével, a fotózás, videózás fejlődésével ismét növekedni kezdtek. Amennyiben ilyen dolgokra használod a készüléket, fontos lehet, hogy a képernyő nagy legyen, annak felbontása pedig szintén minőséges. Az is hasznos lehet fotózás esetén, hogy a képernyő szélesebb méretezésű legyen

Emellett arra is érdemes odafigyelni, hogy a kijelzőn ne látszanak állandóan az ujjlenyomatok és ne legyen ragadós anyagból, mert akkor könnyen leejthetjük. Ennek megelőzése szempontjából lehet hasznos a telefontokok használata.

Minőséges fényképezőgép

Az okostelefonok fejlődése szempontjából talán az egyik legnagyszerűbb fejlődés azok kameráinak előtérbe kerülése. Ennek köszönhetően ma már olyan telefonok vannak a piacon, amelyek kameráival tökéletes minőségű fotókat készíthetünk, ezáltal pedig immár nem kell a méretes digitális fényképezőgépet magunkkkal cipelnünk, hiszen ugyanolyan igények képeket tudunk kattintani a telefonunkkkal is. Arról nem is szólva, hogy számos képszerkesztő mobil app is létezik, amelyekkel azonnal meg is vághatjuk és szerkeszthetjük képeinket. A telefontokok többsége pedig olyan kialakítású, hogy nem zavarja ezt a tevékenységet.

Az akku élettartama

Ez a rengeteg funkció, app, használat sajnos odavezet, hogy a legerősebb akkuval rendelkező telefonok is gyorsabban lemerülnek, vagyis tölteni kell őket. A legtöbb telefon esetében a napi töltés szükséges. Amikor telefont választunk, érdemes összehasonlító a különböző készülékek akkujainak kapacitását. Emellett, érdemes külső akkut is beszerezni, amit bármikor rá tudunk csatlakoztatni a mobiltelefonra.

Fejhallgató csatlakozás

Mivel nagyon sokan vannak, akik menet közben szeretnek zenét hallgatni, videókat nézni vagy épp beszélgetni, de mondjuk a metrón vagy a villamoson ezt csak úgy tehetik meg, hogy bedugnak egy fülhallgatót, ezért fontos ez a lehetőség is. Ezért is okozott némi elégedetlenséget, amikor az Apple az újabb készülékeken már nem hagyott ilyen lehetőséget, de szerencsére ők is biztosítottak megfelelő adaptereket. A legjobb megoldás pedig a bluetooth csatlakozású fülhallgató lehet, amely teljes mozgásszabadságot biztosít.

A készülék ára

A végére hagytuk, de természetesen megkerülhetetlen tényező a telefon ára is. Mielőtt elkezdenéd a szelektálást, lődd be az árfekvést, amelyen belül mozogsz és így folytasd le a keresést. Illetve, még egy jótanács: érdemes az akciókat is követni, mert esetleg egy drágább készüléket jóval kedvezőbben is megvásárolhatsz, ha jókor vagy jó helyen.

Bejegyzések ugyanabból a kategóriából: