Fontos hegymászó tippek hegyikerékpárral való tekeréskor


A hegyikerékpárral töltött időd nagy részét hegymászással töltöd. A hegyre való felfelé tekerés hosszabb időt vesz igénybe, mint a lefelé való ereszkedés.

Ezért elengedhetetlen, hogy megfelelően csiszoljuk a mászási készségeinket. A mászás ugyanolyan szintű szórakozást nyújthat, mint az ereszkedés, ha a kondíciód a helyén van, és ismered néhány egyszerű árnyalatot, amelyekkel fokozhatod az alapokat. 

Az alábbiakban néhány tippet adunk, hogy hegyikerékpározás közben is csiszolhassa hegymászó készségeit:

Használja a megfelelő felszerelést a bázison

Ha nem ismered az ösvényt, előfordulhat, hogy a felszerelésed túl kevés lesz, amint elérsz az emelkedőhöz. Ilyenkor azonnal elveszíti a lendületét, és nem marad más választása, mint leugrani a kerékpárról. Hogy ez ne történhessen meg, mindenképpen tartsd fel a fejed, és számíts arra, hogy könnyebb fokozatba kell kapcsolnod, mielőtt felérsz. 

Ne felejtsd el, hogy a hegyikerékpározás egy állóképességi sport, ezért ne felejts el sok vizet csomagolni.

Figyeljünk oda a táplálkozásra és a vízre

A meneted rögtön tönkremegy, ha nem töltöd fel a testedet megfelelő táplálékkal, ami a kelleténél nehezebbé teszi a mászást. Ne felejtsd el, hogy a hegyikerékpározás egy állóképességi sport, ezért ne felejts el sok vizet csomagolni. 

Ha azt tervezi, hogy 45 percnél hosszabb ideig teker mountain bike-ot, mindenképpen csomagoljon be néhány táplálékelemet is. Néhány jó választás lehet például egy energiaital, egy fehérjeszelet vagy akár egy banán.

Legyen óvatos a vonalválasztással 

A sziklák fölött tervezel átmenni, vagy inkább kívülről kerülnéd meg őket? Ismétlem, tartsd fel a fejed, és figyelj a vonaladra. A legtöbbször a motorosok azt feltételezik, hogy egyszerűen át tudnak cirkálni a sziklákon vagy gyökérszerkezeteken, csak hogy rájöjjenek, hogy máris ledobták őket a mountain bike-jukról. Az emelkedő során korlátozott lendületed van a technikai terep kezeléséhez, ezért jobb, ha a külső vonalat választod, és távol maradsz a technikai részektől. 

Ne ragaszkodjon egy lánchoz

Ha igazán dombos terepen motorozol, a legjobb módja, hogy lépést tarts vele, ha az egy lánckerékből két vagy három hajtásláncot csinálsz. Ha a mountain bike-odnak csak egy hajtáslánca van, ami manapság a legtöbb új kerékpárra jellemző, akkor csak 12 fokozat közül választhatsz. Ha dombos terepen motorozol, akkor nagyon alacsony a váltótartományod. 

Olvassa el a következő cikket is: Minden a méz refraktométerekről a méhészet számára

A méhészet egyik legfontosabb szempontja a méztermelés. Az intelligens találgatások mindig tartalmaznak némi hibalehetőséget, és ez az oka annak, hogy a betakarításhoz olyan eszközök, mint a méhészeti mézrefraktométerek, jól jöhetnek. 

Kerülje el a kiégést már a kezdetektől fogva

Ha túl gyorsan hajtod magad, már az elején ki fogsz égni, még mielőtt elérnéd a hegy csúcsát. Ismét előfordulhat, hogy le kell szállnod a kerékpárról, és a motoros barátaid szidni fognak, ha te érsz fel utolsóként a csúcsra. Ennek elkerülése érdekében próbáld meg megvárni, amíg legalább a hegy felénél jársz, mielőtt igazán beleadnál mindent. 

A hegyi kerékpárral való hegymászás nem csak olyasmi, amit csak azért csinálhatsz, mert szeretnéd csinálni. Vedd figyelembe ezeket a tippeket, hogy élvezd életed legjobb hegymászását!

Bejegyzések ugyanabból a kategóriából: