Megfelelő hajápolási rutin otthon


Hajkondicionálókat

A kondicionálók olyan hajápolási termékek, amelyek zsíros alkoholokat, nedvesítőszereket és olajokat tartalmaznak, hogy a hajat puhává és rugalmassá tegyék. Egyesek fehérjéket tartalmaznak a töredezett hajvégek ideiglenes megkötésére, mások pedig sűrítőanyagokat, hogy a haj vastagabbá váljon. A száraz és sérült haj például statikus lehet, mert negatív töltéssel rendelkezik (és így kapjuk azt a borzalmas göndörséget, amitől igyekszünk megszabadulni). A hajkondicionálók összetevői pozitív töltéssel rendelkeznek, így megtapadnak a hajon, és kevésbé lesznek statikusak, következésképpen nem lesznek göndörek.

A kondicionáló kiválasztásakor nagyon fontos, hogy a haj- és bőrtípusának megfelelő típust válassza. A különböző készítmények különböző előnyöket kínálnak és különböző lehetséges mellékhatásokkal rendelkeznek. Lássuk, hogyan kell használni őket. 

Hogyan használjuk a leöblíthető hajkondicionálókat

Mosd meg a hajadat normálisan, ahogy szoktad, de győződj meg róla, hogy az összes sampont leöblítetted.

Használja a flakonon ajánlott mennyiségű kondicionálót (általában körülbelül diónyi).

Hajkondicionálókat Revolution
Hajkondicionálókat Revolution

Egyenletesen oszlassuk el a tippeken. Hosszú haj esetén az állától lefelé oszlassa el. Figyelmeztetés: ne vigye fel a kondicionálót a fejbőrre.

A hajvégek között futtassa ujjait vagy egy széles fogú fésűt, hogy a kondicionálót bedolgozza.

A címkén található utasításokat követve hagyja egy pillanatra a haján (általában egy percig tart). Alaposan öblítse le a kondicionálót.

Olvassa el a következő cikket is: Tippek a periodontális betegségek megelőzésére

A periodontális betegséget korai szakaszában ínygyulladásnak nevezik, mindkét állapotot gyakran nevezik ínybetegségnek. Manapság sok felnőtt szenved a fogínybetegség valamelyik formájában, a 65 éves és idősebbek körében pedig egyre nagyobb a számuk. 

Hogyan kell használni a Leave-in hajkondicionálót

Ahogy a neve is mutatja, a leave-in kondicionálót nem kell leöblíteni. Kicsit más összetevőkből készül, mint a tipikus kondicionáló, így nem olyan nehéz és megvásárolható a webáruházban PinkPanda.hu.

Mi van a kondicionálóban?

Általában a balzsam a zuhanyzáskor használt balzsamot helyettesíti. A legtöbb embernek nem kell mindkettőt használnia, de ha akarja, megteheti. A gyártók azt állítják, hogy a leave-in kondicionálók elősegíthetik az egészséges hajnövekedést, mivel a termék hosszabb ideig marad a hajon, és hogy a hajszárítás előtt védőgátat képezhet a hő ellen.

Bejegyzések ugyanabból a kategóriából: